Καλλιτεχνικά – χειροτεχνία

Το εργαστήρι χειροτεχνίας “Η τέχνη του Κουίλινγκ – Quilling Art” θα λειτουργεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου κάθε Παρασκευή, επί 2 ώρες, από τις 17.30 έως 19.30 και απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενηλίκους.

Λίγα όμως λόγια από την υπεύθυνη δασκάλα και καλλιτέχνιδα του εργαστηρίου καλλιτεχνικών – χειροτεχνίας, Ευγενία Τρυγωνίδου.

Η τέχνη του Κουίλινγκ – Quilling Art

Η καλλιτέχνιδα Ευγενία Τριγωνίδου, γνωστή και ως ‘Jenny Treeg’ μας ξεναγεί στον κόσμο του Κουίλινγκ: /ˈkwɪlɪŋ/, μία μορφή τέχνης βασισμένη σε λωρίδες χαρτιού.

Οι προηγμένες και λεπτομερείς τεχνικές, αλλά και το διαφορετικό μέγεθος χαρτολωρίδων, -όντας τυλιγμένες, στριμμένες, κυρτωμένες, κολλημένες μαζί- δημιουργούν τρισδιάστατα και δισδιάστατα έργα τέχνης -όπως π.χ. πορτραίτα, κοσμήματα, αφηρημένα, διακοσμητικά, έργα για κάλυψη ή διακόσμηση επίπλων, τοίχων, κτλ- αναλόγως της έμπνευσης της/του καλλιτέχνη.

Το Κουίλινγκ ξεκινά την εποχή της Αναγέννησης, όπου οι Γαλλίδες και Ιταλίδες καλόγριες και μοναχοί, έκοβαν σε λωρίδες τις επιχρυσωμένες άκρες των βιβλίων και -τυλίγοντάς τες με τα χέρια ή την πένα τους- έφτιαχναν κλασικά σχήματα για να διακοσμήσουν καλύμματα βιβλίων και θρησκευτικά αντικείμενα.

Τον 18ο αιώνα, το Κουίλινγκ γίνεται δημοφιλές στην Ευρώπη και δεν αργεί να εξαπλωθεί σε Αμερική και Ρωσία. Σήμερα, η τέχνη των χαρτολωρίδων είναι ευρέως διαδεδομένη και αναγνωρισμένη παγκοσμίως, καθώς υπάρχει διαρκής εξέλιξη στην τεχνική βάσει καινούργιων εργαλείων και καλύτερης ποιότητας χαρτιού για να αντέχει στον χρόνο.

Αξίζει λοιπόν να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε τον .. πάντα όμορφο, ήρεμο και χαλαρωτικό καινούργιο κόσμο του Κουίλινγκ.

Quillion.Miles.Away by Jenny Treeg|Ευγενία Τριγωνίδου

Follow on Instagram: /quillion.miles.away//jennytreeg/

 

 

Για να εγγραφείτε στο τμήμα παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.